lijn
linkedin
twitter
De gebruiker als uitgangspunt, succesvolle productontwikkeling als resultaat!
Storyboards
Storyboarding komt uit de wereld van het bewegend beeld: film of animatie.

Voordat een scene wordt opgenomen of getekent wordt er eerst een storyboard gemaakt. Het storyboard is in dit geval een reeks tekeningetjes (in chronologische volgorde) van 'key events' in die scene.

Degene die opdracht heeft gekregen de storyboards te maken doet dit aan de hand van bijvoorbeeld het script van die scene. De persoon wordt door en door gebriefed over de bedoeling van het storyboard voor die scene. Na overleg met de regisseur, cameraman of andere belanghebbenden wordt het storyboard gemaakt.
Door de plaatjes te voorzien van allerlei commentaar en er ook de camera posities op vast te leggen en de duur van ieder shot, creëer je een sterke visuele houvast bij het filmen.

Ook voor software development is het mogelijk met storyboards te werken. Door wireframes van key moments uit je scenario of use case te maken, krijg je een beter overzicht van de oplossing die je voor ogen staat.

Ook hier is het mogelijk commentaar bij die onderdelen en/of pagina's te zetten waar nog iets moet gebeuren. Als de digitale beelden ook nog eens worden uitgebreid en verwerkt tot een digital prototype heb je een krachtige voorbereiding in handen en een goed begin van het halve werk.

easability.nl: Woudenbergstraat 93, 2546 VM, Den Haag. Mob: 06 415 266 12