lijn
hotbutton
linkedin
twitter
De gebruiker als uitgangspunt, succesvolle productontwikkeling als resultaat!
2. prototypes
Prototypes vormen een belangrijk onderdeel van het ontwerp- en onderzoekproces. Door van kritieke paden prototypes te maken kun je niet alleen zelf testen dat hetgeen je hebt bedacht ook echt zo werkt, maar je kunt het ook testen door anderen taken te geven en ze deze te laten uitvoeren. Hierdoor krijg je snel inzicht in de minder sterke onderdelen en kun je ze verbeteren voordat het 'echte werk' begint.

Welke mogelijkheden zijn er?

 • Schets eerst de situatie op papier. Door niet meteen achter de computer te kruipen blijf je toegankelijk voor (de input van) anderen.
 • Als je de meest belangrijke onderdelen hebt uitgeschetst, kun je dit d.m.v. paper prototyping testen met gebruikers. Hier kun je snel de grootste aanpassingen maken.
 • Gewapend met de kennis uit je paper prototype kun je vervolgens achter de computer het prototype werkend maken in een programma als Axure, Omnigraffle of Pencil (naast vele anderen) en dit voor jezelf en op anderen testen. Pas als je hierover tevreden bent, ga je over tot het verder beschrijven van de website voor design en development.
 • Zie ook: Prototypes

  Wat is mijn rol?

  Ik adviseer u over de beste methode om uw doel te bereiken. Samen met u en/of mensen binnen uw organisatie doe ik het onderzoek. Soms haal ik er specialisten van buiten bij.
  Ik lever een document op, op basis waarvan de verdere ontwikkeling kan plaatsvinden.

  Heeft u nog vragen?

  Neem contact op met Qurie de Berk voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

  easability.nl: Woudenbergstraat 93, 2546 VM, Den Haag. Mob: 06 415 266 12