lijn
hotbutton
linkedin
twitter
De gebruiker als uitgangspunt, succesvolle productontwikkeling als resultaat!
Intuïtieve interactie
In principe valt intuitieve interactie samen te vatten als die handelingen die de gebruiker gewend is te maken. Zo is een gemiddelde gebruiker bijvoorbeeld gewend een deur open te doen door aan een deurknop te trekken, een film te starten door op een play-knop te drukken of object te verplaatsen door het beet te pakken en het ergens anders neer te zetten.

Het zijn juist die handelingen die mensen doen zonder erbij na te denken én de dingen die mensen doen met het gereedschap waarmee zij zich het meest op hun gemak voelen: hun handen.

Het is aan een interaction designer om intuïtieve handelingen zo veel mogelijk na te bootsen op een plat digitaal scherm met een muis en een pijltje waarmee je op dingen moet klikken.

Dit is vooralsnog, een onmogelijke taak. Er is echter wel hoop. Microsoft heeft een digitale tafel ontworpen die sterk inspeelt op de alledaagse handelingen van de mens: Microsoft Surface. ook de i-Phone en alle volgers hiervan hebben een veel inuïtievere interface.

Wat je als (interaction) designer tot die tijd kunt doen is zorgen voor zoveel mogelijk feedback, zoveel mogelijk eenvoudige handelingen en een zo mooi mogelijke vormgeving.

microsoft surface
easability.nl: Woudenbergstraat 93, 2546 VM, Den Haag. Mob: 06 415 266 12