De gebruiker als uitgangspunt, succesvolle productontwikkeling als resultaat!
lijn

Websites & blogs
Deze lijst met websites en blogs bezoek ik met zekere regelmaat om enerzijds up te date te blijven van de ontwikkelingen in mijn vakgebied en andersijds gebruik ik het als referentie.
frank watching image “Frank watching - user experience”
Hier staan regelmatig nieuwe stukjes over user experience. Geschreven in het nederlands door Nederlanders. De site staat vol interessante informatie dat zich niet beperkt tot UX.

button
joel image “Joel on software - Painless functional specifications”
Vroeger een paper, maar de download is van de site afgehaald. 'Pijnloze Functionele Specificaties' is geschreven om mensen ervan te overtuigen te schrijven voordat ze gaan programmeren.

button
usabilityweb image “Usabilityweb”
Zoals ze het zelf zeggen is de website een 'Kennisbank voor gebruikersvriendelijke websites'. En dat is het ook. Veel korte artikelen eenvoudig gecategoriseerd. Prettig om te lezen.

button
usabilitygov image “Usability.gov”
Officieel orgaan van de Verenigde Staten. Hier staat alles over het maken van een gebruiksvriendelijke website. Inclusief link naar de 'Usability Guidelines Book'. Te koop voor 35 dollar.

button
infodesign image “InfoDesign - Understanding by Design”
Een verzameling korte stukjes met betrekking tot User Experience, usability en informatie ontwerp die leiden naar de bron van het verhaaltje; een website of PDF document. Een topper!

button
designing interfaces image “Designing interfaces”
Website ter ondersteuning van het boek. Met een opsomming van usability oplossingen voor geijkte problemen. Ook wordt er aandacht besteed aan het belang van design voor usability.

button
junglerating image “Jungle Rating”
Een Amsterdams internetadviesbureau dat bedrijven helpt hun online resultaten te verbeteren. Op de website staat veel informatie. Je kunt je ook abonneren op hun nieuwsbrief.

button
cooper image “Cooper journal”
Cooper is de 'ontdekker' van het gebruik van persona's voor software toepassingen. Onder het onderdeel 'journal' op de site staan veel boeiende en vooral leerzame artikelen.

button
tufte image “Edward Tufte” (spreek uit: taf-tý)
Betiteld als de "Leonardo Da Vinci van Data" door de New York Times, onderzoekt en beschrijft Tufte onder meer statistieken en de visuele communicatie van informatie. Informatie ontwerp.

button